Timo Polari
timo polari

kirjat

suositus
Aku Louhimies (Elokuvaohjaaja)
"Murhenäytelmä Grönlannissa on järisyttävän hieno, universaali, syvällinen ja koukuttava kirja! Kääntää tunteita laidasta laitaan. Suuri, tärkeä ja ainutkertainen tarina. Koskettaa ihmisiä laajasti, antaa voimaa ja lohduttaa. Sisältö risteilee metaforina useilla tasoilla. Elegantilla tavalla huikea ja yllättävä loppuratkaisu. Taideteoksen ulottuvuuksia."

Murhenäytelmä Grönlannissa

Huhtikuussa 1997 Timo Polari jäi ainoana eloon Grönlannin mannerjäätikön murhenäytelmästä, jossa kaksi hänen ystäväänsä menehtyivät. Viisi vuotta myöhemmin Polari toteutti näiden kolmen miehen unelman etelänavalla.

Polarin tarinassa yhdistyvät kiehtovalla tavalla henkinen ja fyysinen voima sekä kauneus, viisaus ja elämän ainutkertaisuuden oivaltaminen. Teos on universaali kasvu- ja selviytymiskertomus, jonka teemat koskettavat jokaista ihmistä.

Hinta: 29,90 EUR

(Hinta sisältää alv:n ja toimituskulut Suomeen sekä tarvittaessa signeerauksen / omistuskirjoituksen.)

suositus
Esa Helasvuo (Säveltäjä, pianisti, lehtori)
"Loistelias kuvitus... Sisältö ylittää hengästyttävällä tavalla odotukset. Teos henkii humanismia ja optimismin oikeudellisuutta monin teaserein. Lukija syttyy itsenäiseen tiedonhakuun kirjan jokaisella sivulla. Kulttuuriseikkailu-kirja säteilee arvoesineen kaltaisena. Kirjan syklisyyden huipennus loppuun saatettuna nostaa esiin Polarin suurimman viestin: elämän ainutkertaisuuden ja sen arvon tajuamisen."

Kulttuuriseikkailu

Kadonneen sivistyksen jäljillä

Timo Polari matkaa läpi Euroopan länsimaisen sivistyksen ytimeen. Seikkailusta muodostuu ainutlaatuinen tarina kauneudesta, viisaudesta ja ihmisyydestä.

Herääkö ihminen kuvataiteen mestariteosten innoittamana muokkaamaan elämästään kauniin? Ryhtyykö keskiajan arkkitehtuurista haltioitunut matkailija sisustamaan kotiaan kiehtovammaksi? Kasvattaako Auschwitz meistä myötätuntoisempia? Jalostuuko kirjaklassikoiden elämänfilosofia käytännön teoiksi?


suositus
Anssi Orrenmaa (Kirjailija, toimittaja)
"Rakenne ja sisällön keskittynyt rikkaus ylittivät korkeat odotukset. Vaikuttava kirja. Ei kai mitään näin voimakasta kokemusten ja opetusten yhdistelmää ole Suomessa ennemmin tehty. Mestariteos!"

Unelma etelänavasta

Vaeltajan matkassa maailman vuoripoluilla ja erämaissa

Timo Polari kertoo ajatuksistaan, elämyksistään ja kokemuksistaan Etelämantereella, Kalifornian takamailla, Grönlannissa, Alpeilla ja Skandien erämaissa. Henkisiä ja fyysisiä voimavaroja koetelleiden retkien muistot lomittuvat oivaltaviin itsetutkiskeluihin.


suositus
Jouni Luukkala (Tietokirjailija)
”Murhenäytelmä Grönlannissa on järkyttävän kaunis ja viisas teos. Yksi parhaista lukemistani kirjoista - ja olen lukenut paljon hyvää kirjallisuutta. Suuri kauneus syväpuhdistaa sielun kaikesta turhasta. Polarin kirjan lukeminen ja siinä olevien kuvien katseleminen oli puhdistava kokemus. Meditatiivinen."